Пловдив е единственият град,  който разполага само и единствено с

...
Пловдив е единственият град,  който разполага само и единствено с
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Намаляват с 15% автобусите през лятото, въпреки че превозвачите взимат 32 млн. лева

Пловдив е единственият град,  който разполага единствено и само с частен превоз и не се развива общинският подобен. Частните превозвачи получават 32 милиона общи годишни доходи, все пак те считат да понижат броя на  рейсовете от 15 юни до 30 септември с 15% през работните и 9% през почивните дни. Всичко това ще докара до още по-голям транспортен призрачен сън за пловдивчани. С тези думи самостоятелният общинския консултант Слави Георгиев разяснява тематиката с все по-наболялата тематика за натоварения градски превоз в града под тепетата.
Прочетете още
Според него разреждането на превоза ще докара до всеобщо неодобрение и  още по-изнервени пасажери, водачи и кондуктори. Той счита, че би трябвало да бъдат взети няколко значими и съответни стъпки за развиването на публичния превоз.

„ Тези 32 милиона лв. не би трябвало да бъдат вложени в частните превозвачи, които не ни дават добра услуга, а да бъдат пренасочени поетапно за развиването на общински превоз “, акцентира Георгиев. Би следвало актуалните 29 линии да бъдат понижени, защото доста от тях се припокриват, а броят на рейсовете да бъде повишен с над 100.

 Той добавя, че по този метод трафикът ще се разтовари и въздухът ще стане по-чист.

В момента в града се движат едва  193 автобуса по 29 автобусни линии.  Слави Георгиев споделя, че 70% от приходите на частните компании идват от общинския и държавния бюджет, които се образуват по следния метод: От тези 32 милиона, 22 млн. лв. са отплата от страната и общината, 6 млн. лв. от преференциалните  карти и 6 млн. от продадените билети.

Общинският консултант декларира, че Пловдив изостава от другите огромни градове в България, които развиват електробуси и тролеи, а за какво не някой ден в Пловдив да има и трамваи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР